20 weken plan

Het 20 wekenplan is een programma, speciaal ontwikkeld voor mensen die intensieve diëtistische begeleiding tijdens het afvallen nodig hebben. Het 20 wekenplan is geschikt voor (jong)volwassenen, ouderen, mannen en vrouwen. Het doel is 0,5 – 1 kg gewichtsverlies per week. Het programma is opgedeeld in 4 periodes.

 

Periode 1

De eerste 8 weken vormt periode 1. Tijdens deze periode is de begeleiding hoog intensief. De begeleiding bestaat uit wekelijkse face to face contacten waarbij er gemeten en gewogen wordt. Tevens krijgt de deelnemer, deze periode, op maat gemaakte weekmenu’s.

 

Periode 2

De tweede periode gaat in vanaf week 9 en duurt tot en met week 11. Tijdens deze periode worden de dagmenu’s gehalveerd, en zal het meten en wegen gaan naar één keer in de twee weken. Het gewichtsverlies zal nog steeds goed in de gaten gehouden worden en er wordt ingegrepen zodra dat nodig is.

 

Periode 3

Vanaf week 12 start periode 3, vanaf dit moment worden er geen weekmenu’s meer gemaakt. Als het goed is dat geen probleem en is het bekent hoe gezonde voeding er uit moet zien. Ook in deze periode wordt er één keer in de twee weken gemeten en gewogen.

 

Periode 4

Periode 4 staat in het teken van volhouden en het maken van een terugvalpreventieplan. Mocht het gewenste resultaat al bereikt zijn dan staat periode 4 in het teken van stabiliseren en het maken van een terugvalpreventieplan. Het is belangrijk om bewust te zijn van de eventuele valkuilen en hoe daarmee omgegaan kan worden. Het meten en wegen blijft bij één keer in de twee weken.