Tarieven

Sinds 2013 wordt dieetadvisering weer voor 3 uur vergoed vanuit de basisverzekering. Tevens kan er nog dieetadvisering vanuit aanvullende verzekeringen worden vergoed. Dit verschilt per zorgverzekeraar, raadpleeg hiervoor uw poliswaarden.

add.FOOD heeft contracten met de meeste zorgverzekeraars. Dit houd in dat er rechtstreeks kan worden gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. Let op dat de vergoeding wel wordt ingehouden op het eigen risico. De meeste aanvullende verzekeringen vullen dieetadvisering uit het basispakket aan met meer vergoeden uren.

Als u meer uren diëtetiek nodig heeft dan de verzekering dekt, zal u de rekening zelf moet betalen. Na ieder consult ontvangt u de factuur per e-mail, deze dient u gelijk te voldoen.

De kosten voor dieetadvisering bestaat voornamelijk uit de consulttijd. Een klein deel van de kosten wordt gerekend voor indirecte tijd. Meer informatie over de directe en indirecte tijd kunt u lezen onder het kopje werkwijze.

Tarieven 2019

Intake60 min. directe en 30 min. indirecte tijd€ 90,-
2e consult30 min. directe tijd€ 30,-
Vervolg consult lang30 min.€ 30,-
Vervolg consult kort15 min.€ 15,-
Telefonisch consult15 min.€ 15,-
Email consult15 min.€ 15,-
Rapportage naar verwijzer15 min.€ 15,-
Voorlichting Op aanvraag

No show

Wanneer u verhinderd bent voor een afspraak moet u deze minimaal 24 uur van te voren afzeggen. Bij een no show wordt de geplande tijd in rekening gebracht. Deze rekening wordt niet vergoed door de verzekering.

Toelichting behandeltijd

De behandeltijd die in rekening wordt gebracht bestaat uit twee componenten:

  1. directe tijd: de tijd waarbij u als cliënt aanwezig bent;
  2. indirecte tijd: de tijd die wordt besteed aan o.a. het maken van een persoonlijk behandelplan, het schrijven van rapportages en het registreren van uw gegevens. Hier bent u als cliënt doorgaans niet bij aanwezig.
Benoemingen